“We verwijderen barrières” in Elazığ

  • Berichtcategorie:Projecten

In het kader van het project “Elazığ’da Engelleri Kaldırıyoruz” (We verwijderen barrières in Elazığ) werden 80 scootmobielen die werden gekocht met de steun van filantropen en 50 rolstoelen gegeven aan personen met een handicap.

Stichting Umut Köprüsü, de Turks- Islamitische Culture Stichting (TICS) en het Ülkü Ocakları-voorzitterschap hebben werk verricht voor gehandicapte burgers in Elazığ en zijn districten. In het kader van het project We Remove Barriers zijn met steun van filantropen 80 scootmobielen en 50 rolstoelen aangeschaft. De gekochte voertuigen zijn in het kader van de Covid-19-epidemiemaatregelen aan personen met een handicap op het voetbalveld van het Jeugdcentrum gegeven.

De voorzitter van de TICS Tahsin Çetinkaya zei dat ze een project begonnen uit naam van bewustzijn en dat ze in dit verband scootmobielen schonken aan gehandicapte burgers: “We zijn begonnen met de Umut Köprüsü die is aangesloten bij onze organisatie en hebben 80 scootmobielen en 50 rolstoelen voor onze gehandicapte broeders als resultaat van het project met de bijdragen van Elazığ Ülkü Ocakları. We zullen scootmbielen en rolstoelen blijven leveren aan mensen in nood. Tot op heden hebben we onze gehandicapte burgers op talloze manieren ondersteund met behulp van rolstoelen en scootmobielen. Ons doel is om onze gehandicapte burgers een duurzame omgeving te bieden, met hen mee te leven en bij hen te zijn, en om het bewustzijn te vergroten.

Mehmet Ali Çiçek, de provinciale president van Ülkü Ocakları, die verklaarde dat ze de voertuigen hebben afgeleverd die door filantropen zijn gekocht en naar de families zijn gestuurd, en dat ze dit zullen blijven doen, in het kader van dit project, dat begon met de slogan “Toegankelijk Elazığ” Met steun van filantropische burgers zijn onder leiding van Umut Köprüsü 80 accu-aangedreven en 50 rolstoelen aangekocht en afgeleverd bij onze stad. Vanwege de covid-19-aanval zullen we vandaag een bepaald aantal presentaties geven in twee fasen van deze verspreiding. Dan bezorgen we het zelf bij andere gezinnen. Als voorzitter van de federatie, die onze stad niet vergat door te zeggen “Help Elazig vrij”, wil ik alle instellingen bedanken die hebben bijgedragen.”

De 13-jarige Demet Kagir uitte haar behoefte aan een nieuwe auto en haar blijdschap om die te krijgen: “Ik heb een handicap, ik kan niet lopen. Mijn voet was gedraaid. Heel erg bedankt iedereen, deze campagne heeft echt voor mij gewerkt. Ik ben erg blij met zo’n scootmobiel. Ik had het nodig, ik had het nodig”, zei ze.